top of page
20211121_115016.jpg

AFSTEMMING

verbinding in relatie tot je-zelf en de ander

Atelier ROGGBIV wil een inspirerende en veilige plek bieden waar kinderen, jongeren en volwassenen terecht kunnen om bij zichzelf te komen, en om natuur en creativiteit te beleven. Een plaats waar aandacht is voor ieders eigen zijn. En waar onvoorwaardelijkheid de toon zet voor het ontplooien tot een zelfsturend individu. 

Je wordt uitgenodigd om je eigen proces te gaan. We koesteren intrinsieke motivatie en initiatief. De omkaderende structuur biedt houvast voor de vrije ruimte waarin je naar behoefte kan onderzoeken en experimenteren. Een rijk en divers aanbod aan materialen wordt ter beschikking gesteld om je aan te spreken en uit te dagen. In het bevragen, verkennen, proberen, mislukken, loslaten, herhalen, doorwerken, beleven, ... ligt een ervaring die de ontwikkeling van creativiteit zowel als zelfverwezenlijking stimuleert.

Inzetten op verbinding doen we door af te stemmen op onderlingen behoeften. Zorg voor je-zelf, de ander en de natuur staan voorop. Grenzen worden liefdevol bewaakt. Emoties worden gedragen en conflicten worden doorgesproken. Als resultaat leert elk individu vertrouwen op het innerlijk kompas en kan het groeien in een authentiek zijn.

afstemming
creativiteit

ongedwongen onderzoeken van beleving en mogelijkheden

CREATIVITEIT

Aan dit stukje tekst wordt geschreven...

20211121_115016.jpg
natuur
IMG_20200331_115730943.jpg

NATUUR

ademruimte en inspiratie

De tuin die het atelier omringt maakt van atelier ROGGBIV een bijzondere plek. Het is een wilde groene omgeving die de natuurlijke visie ondersteunt, en al wat het atelier te bieden heeft verrijkt.

 

Het hele jaar door ligt hier inspiratie voor het grijpen. Tussen de bomen en planten, in het gras en zelfs in de lucht kan je kleuren, licht, vormen en texturen ontdekken. Laat je speelsheid wekken. Onderzoek de omgeving. Verken creatieve mogelijkheden. Laat je verwonderen door de wereld van insecten en dieren die in de ateliertuin vertoeven. Van herfst tot zomer; elk seizoen heeft de omgeving weer iets nieuws te bieden.

Verder nodigt natuur uit tot vertragen, Je kan er rust vinden en ruimte om af te stemmen op je zelf. De natuur stimuleert ons in het moment te leven en terug naar de bron te gaan. De ateliertuin is een plek om te zijn. Om gewaar te worden en opnieuw te leren vertrouwen op je zintuigen. Dat biedt mogelijkheden om je eigenheid te verdiepen en je naar believen te ontplooien, ongeacht je leeftijd. 

bottom of page