20200725_104854.jpg

Bij atelier ROGGBIV word je in een natuurlijk kader uitgenodigd om via creativiteit dichter bij je zelf te komen. Op speels verkennende, verdiepende of therapeutische wijze... voor elke leeftijd valt hier iets creatiefs te beleven.

atelier roggbiv

laat je kleur verschijnen

Het woord roggbiv staat voor de kleuren van de regenboog; rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. Kleuren die je aan de hemel ziet verschijnen wanneer er zonlicht op regendruppeltjes valt. In dit natuurverschijnsel gaat de filosofie van het atelier schuil. Want atelier ROGGBIV biedt een klimaat waar je ongedwongen mag zijn. Een klimaat waar je kleur kan verschijnen.

 

In een warme sfeer en omringd door natuur vind je in het atelier ruimte om je op speelse en creatieve wijze te ontplooien. Elke beeldende activiteit is hier een unieke ervaring. We hanteren materialen met aandacht zodat we kunnen ontdekken wat ze ons vertellen. In een creatieproces kunnen we dat verhaal vervolgens gaan onderzoeken en uitdrukken. 

Bij atelier ROGGBIV vind je een plek waar je uiteenlopende gevoelens, emoties, thema's, ervaringen, ... kan inbrengen. Je kan er ook uitdagingen in veiligheid verkennen en doorwerken. We creëren om meer vat te krijgen op onze beleving, om tot rust te komen of gewoon om plezier te beleven. 

Wees welkom!

Tanaïs Verbist

 
IMG_20191005_161406265_BURST000_COVER.jp

het kader

natuur als bron van rust en inspiratie

De tuin die het atelier omringt maakt van atelier ROGGBIV een bijzondere plek. De natuurlijke omgeving verrijkt al wat het atelier te bieden heeft.

Het hele jaar door ligt hier een natuurlijke bron van inspiratie te grijpen. Tussen de bomen en planten, in het gras en zelfs in de lucht kan je kleuren, licht, vormen en texturen ontdekken. Laat je speelsheid wekken en ontdek ook in natuurlijke materialen tal van creatieve mogelijkheden. Van herfst tot zomer; elk seizoen heeft onze omgeving weer iets nieuws te bieden.

Verder nodigt de natuur ons uit tot vertragen, om in het moment te leven. Je kan er rust vinden en ruimte om meer voeling te krijgen met je zelf. Dat maakt van atelier ROGGBIV een plek waar je op natuurlijke wijze je eigenheid kan verkennen en je kleur kan laten verschijnen.

103361225_246699416783640_55348905680452

de benadering

onvoorwaardelijkheid als basis voor creativiteit en zelfbeleving

Atelier ROGGBIV wil een inspirerende en veilige plek bieden waar kinderen, jongeren en volwassenen terecht kunnen om creativiteit te beleven en tot zelfexpressie te komen. Een plaats waar aandacht is voor ieders eigenheid, en waar onvoorwaardelijkheid de toon zet.

Op ongedwongen wijze word je in het atelier uitgenodigd om je kleur te laten verschijnen. Een warme sfeer biedt ruimte om dat wat jou jou maakt creatief te verkennen en vorm te geven.

Die creativiteit voeden we door in te zetten op beleving. We verkennen allerlei materialen. We durven daarbij loskomen van klassieke technieken en op speelse wijze (on)mogelijkheden onderzoeken. We laten ons verrassen door toeval.

In het proberen, mislukken, loslaten, herhalen, doorwerken, ... ligt een creatief proces wat de ontwikkeling van een eigen beeldtaal stimuleert. En zo, ook de ontplooiing van het unieke van de kunstenaar in elk van ons. De ontplooiing van ons zelf.

 
20200703_114802.jpg

mijn kleur 

wat mij kleur geeft, wat mij eigen maakt

Tanaïs Verbist

Wat mij kleurt is vast de nieuwsgierigheid waarmee ik de wereld rondom mij ontmoet. Als kind kon ik al lange tijd staan kijken naar iets wat mijn aandacht trok. In gedachten verzonken over indrukken en bedenkingen. Opgaand in verwondering.

 

Zelden kon ik aan de verleiding weerstaan dingen te gaan onderzoeken. Ik wilde graag begrijpen hoe iets in elkaar zat. Wat ik ermee kon. Het liefst stak ik daarbij de handen uit de mouwen. Het blindelings opvolgen van handleidingen was dan ook nooit echt iets voor mij. Ik ontdekte liever zelf mogelijkheden. Het is in het hanteren, het uitproberen, het slagen en misschien vooral het mislukken, dat ik een rijkdom aan informatie verwerkte. En ontelbare zinvolle ervaringen opdeed.

Wanneer ik voor een vraagstuk stond dat minder tastbaar was, zocht ik ook daar naar een creatieve uitweg. Een situatie die ik moeilijk kon begrijpen. Een aangrijpende gebeurtenis. Spontaan greep ik naar beeldend materiaal om indrukken te verwerken, of om iets van mijn beleving in beeld te proberen vatten.

 

Nu ik erop terugkijk is het ervaringsgericht handelen en experimenteren iets dat vandaag nog steeds centraal staat in mijn beeldend werk. Ik laat me blijvend verrassen door de creatieve uitkomst. 

 

Dat speelse zoeken en ervaren van mogelijkheden wens ik met jong en oud te delen. Of het je nu gaat om plezier maken of uitdagingen doorwerken. Ik neem je graag mee in een proces van verkenning, beleving, creatie en verwondering.

Achtergrond:

 • Psychoanalytische psychotherapie (UGent)

 • Bachelor Creatieve therapie: Beeldende therapie (PXL Hasselt)

 • Bachelor Secundair Onderwijs: Plastische Opvoeding (KdG Antwerpen)

 • Ouders begeleiden naar afgestemd opvoeden (Jürgen Peeters)

 • Lid van de Belgische Vereniging voor Creatieve Therapie en 
  E
  uropean Federation for Art Therapy.

 • Langdurige Psychoanalyse, Supervisie en Permanente vorming

 • Levens- en werkervaring, Inspirerende ontmoetingen, Permacultuur, Afgestemd ouderschap (Aware Parenting) en Verbindende communicatie (NVC)

 

atelier roggbiv

Tanaïs Verbist

Steenbergestraat 37

3380 Glabbeek (België)

BTW BE 0847.522.454

ING BE74 3770 3904 9207

 • Facebook
 • Black Instagram Icon
 • Black LinkedIn Icon

laat je kleur verschijnen

atelier roggbiv

© 2019 by atelier ROGGBIV