ZOMERACTIVITEITEN & COVID-19  (UPDATE 29/05)

een aangepaste atelierwerking; zo beschermen wij elkaar deze zomer 

Om wat meer duidelijkheid te scheppen over hoe zomeractiviteiten bij atelier ROGGBIV voldoende veilig kunnen verlopen heb ik een aangepaste werking uitgeschreven. Ik stelde mij daarvoor de vraag: "Hoe beschermen we elkaar zonder al teveel in te boeten op de kwaliteit van ervaringen of het warme karakter van het atelier?". Mijn conclusies zijn gebaseerd op huidige versoepelingen en vertaald naar wat specifiek is voor atelierwerking. Ze zullen verder evolueren naarmate er nieuwe versoepelde richtlijnen komen.

(Er volgt een aangepaste versie wanneer er meer duidelijkheid is voor volwassenateliers, want voor 18+ stond er aanvankelijk ook een belevingsdag en een beeldend atelier op de zomerplanning.)

ateliers in buitenlucht

In de zomer gaan activiteiten meer dan anders in de buitenlucht door. Uiteraard kan ook het weer onvoorspelbaar zijn. Daarom zal er in de ateliertuin een grote luifel/tent opgezet worden, die naast schaduw en afdak ook voldoende werkruimte en ventilatie biedt.

kleine contactbubbels

Atelier ROGGBIV staat al voor activiteiten in kleinere groep. Zo kunnen intieme dynamieken ontstaan, en kan ik met voldoende verdeelde aandacht afstemmen op individuele behoeften en creatief processen. In de huidige situatie garandeert dit ook een kleine contactbubbel, met voldoende bewegingsruimte. 

veilige afstand

Binnen de contactbubbel dienen we geen grote afstand van elkaar te houden. Dit draagt bij tot de kwaliteit van een verbindende ontmoeting. Kinderen die meer nabijheid behoeven omwille van pijn, spanning of verdriet worden hier ook zonder ongemak in tegemoet gekomen. 

Naar de volwassene(n) die het kind begeleid(en) bij het toekomen en vertrekken zal er ook aandacht blijven voor het respecteren van de veilige afstand.

creatieve groepswerking

Er staat geen beperking op het werken in groep binnen een contactbubbel. Bij tijdelijke bubbels, tijdens kortdurende activiteiten, lijkt het mij minder aangewezen om het werken in groep te stimuleren. We zullen tijdens de dagateliers misschien minder kansen grijpen om samen iets te laten ontstaan, en eerder naast elkaar creëren. Wel blijven we streven naar creatieve manieren om elkaar te ontmoeten. Ik bewaak alvast dat we elkaar kunnen inspireren en over onze beleving uitwisselen.

handhygiëne

Bij creatieve activiteiten worden handen sowieso al regelmatig gewassen. Nu zullen we ook de gewoonte nemen om onze handen op specifieke momenten doorheen de dag met de nodige aandacht te reinigen. We gebruiken hiervoor water en zeep. 

materiaal en oppervlakten

Oppervlakten zullen regelmatig met alcohol gereinigd worden. In de mate van het mogelijke zal ook materiaal en gereedschap ontsmet worden. De voordelen van verluchting is echter ook niet te onderschatten. Ik koos dan ook voor een vernieuwde planning om naast het regelmatig reinigen ook voldoende ventilatie tussen de activiteiten te kunnen voorzien. 

mondmaskers

Tot slot volg ik de aanbevelingen op dat het dragen van mondmaskers bij kinderen onder de 12 jaar niet verplicht. Zoals hoger vermeld verkies ik zomeractiviteiten in de buitenlucht waar partikels minder blijven rondhangen. Het staat jullie vrij om als ouder toch een masker voor het kind te voorzien.

Ondertussen is het aanmelden voor de belevingsateliers weer mogelijk. Er staan belevingsdagen en -weken op de planning. Reserveer tijdig het gewenste atelier want de plaatsen zijn beperkt!

dit valt er bij atelier roggbiv te beleven

BELEVINGSATELIER IN DE KIJKER

blijf op de hoogte

atelier roggbiv

Tanaïs Verbist

Steenbergestraat 37

3380 Glabbeek (België)

BTW BE 0847.522.454

ING BE74 3770 3904 9207

  • Facebook
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon

laat je kleur verschijnen

atelier roggbiv

© 2019 by atelier ROGGBIV